zakázková truhlárna

Beránek Velikonoční recepty

Ingredience:
250 g moučkový cukr
1 Vanilkový cukr
300 g polohrubá mouka
150 g tuku (máslo, Hera)
5 žloutků
5 bílků
kůra a šťáva z 1/2 citronu
1 hořká mandle
tuk a strouhanka na vymazání formy

Postup:
Cukr, žloutky, vanilkový cukr a strouhanou citronovou kůru třeme do pěny. Poté přidáme do pěny strouhanou hořkou mandli, citronovou šťávu, ušlehaný tuhý sníh z bílků a prosátou mouku. Lehce promícháme a nalijeme do dobře vymaštěné a strouhankou vysypané formy.

Formu vložíme do středně teplé trouby a pečeme dorůžova. Upečeného beránka vyklopíme, z rozinek uděláme oči a na krk dáme mašličku se zvonečkem.

velikonocni-beranek